Spoed loodgieter

Mijn douche afvoer is verstopt, wat nu?

Je wordt wakker door de wekker, stapt uit bed en loopt naar de badkamer.  Je zet de douche op de maximale stand en gunt jezelf voldoende tijd om rustig wakker te worden. Op een gegeven moment hoor je druppel geluiden. Als je naar beneden kijkt, zie je de douche overstromen. Niet bepaald een fijne manier om de dag te beginnen. Maar wat doe je nu?

Een verstopt doucheputje veroorzaakt een onaangename geur. In veel gevallen kunt u de verstopping echter zelf verhelpen.

Oorzaken van verstopte douche afvoer

Haar en mineralen uit zeep en hard water zijn de meest voorkomende oorzaken van verstoppingen in de doucheafvoer. Na meerdere keren douchen kunnen zeepresten en haren de afvoer verstoppen en uiteindelijk verstoppen.

Heeft u geen ontstopper thuis? 

Wacht tot de douche leeg is gelopen. Open vervolgens het rooster voor de doucheafvoer. Herken jij de boosdoener meteen? Verwijder vervolgens het vuil uit de put. Gebruik anders een zaklamp om te zien wat de verstopping heeft veroorzaakt. Buig een ijzeren hanger of draad om in de afvoer te plaatsen. Draai de hanger over de afvoer en verwijder hem. Dit zal helpen bij het verwijderen van haar en ander vuil uit de put. Dit werkt het beste als je een haak aan het uiteinde van de hanger maakt. Herhaal dit proces totdat er eindelijk geen vuil meer naar boven komt.

Ontstopper

Als de hanger je doucheafvoer niet ontstopt, kun je een vloeibare gootsteenreiniger gebruiken. Gebruik hiervoor geen chemische deblokkers. Maar gebruik heet water met soda-oplossing. Frisdrank is ook een effectief hulpmiddel als u ontstopping wilt verlichten. En in tegenstelling tot chemische deblokkers is het niet schadelijk voor het milieu. Ook kunnen chemische varianten kunststof afvoeren beschadigen. Als u vloeibare ontstopper gebruikt, laat deze dan even intrekken. Wacht daarom minimaal 30 minuten voordat u de vloeibare ontstopper doorspoelt met water.

Ontstopping voorkomen

De beste manier om een ​​verstopte douche afvoer te voorkomen, is door de afvoer regelmatig te ontharen en na het douchen af ​​te spoelen met heet water. Ook kan er een fijnmazig rooster over de afvoer geplaatst worden zodat deze na een douche gereinigd kan worden.

Probleem nog niet verholpen? 

Heb je last van verstopping en kom je er zelf niet uit? Onze specialisten zijn snel ter plaatse. Neem dan contact op met Spoed Loodgieter 24 (085 – 06 02 902).